Δημοτικό

Το σπουδαστήριο Κιμωλία παρέχει τμήματα δίωρης καθημερινής μελέτης για τους μαθητές του δημοτικού με δυνατότητα μιας επιπλέον ώρας δημιουργικής απασχόλησης. Η μελέτη αποτελεί ένα καθημερινό καθήκον των μαθητών ενώ είναι πηγή άγχους και προστριβών για ολόκληρη την οικογένεια. Στην «Κιμωλία» οργανώνουμε και απλουστεύουμε την διαδικασία προσπαθώντας να κάνουμε τα παιδιά αυτόνομα αξιοποιώντας το χρόνο και τις δυνάμεις τους.
Στο σπουδαστήριο τα παιδιά «μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν» ώστε το διάβασμά τους να γίνεται αποδοτικό και δίνοντάς τους ένα εξαιρετικό εφόδιο για τη μετέπειτα σχολική αλλά και επαγγελματική ζωή τους. Στόχος μας είναι όχι μόνο η προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας αλλά και η κάλυψη τυχόν γνωστικών κενών που μπορεί να υπάρχουν και να συμβάλλουν στην χαμηλή αυτοεκτίμηση του παιδιού.

Το σύστημά μας


Στο σύστημά μας περιλαμβάνεται η συνεχής παρακίνηση και η στοχοθεσία της οποίας η επίτευξη επιβραβεύεται συνεχώς. Το καθημερινό διάβασμα δεν απαιτεί ατελείωτες ώρες αλλά σωστή οργάνωση και μεθοδικό τρόπο μελέτης. Στο σπουδαστήριο προετοιμάζουμε τα μαθήματα της επόμενης μέρας και την εμπέδωση της ύλης με εργασίες σε ατομικό πλάνο. Η επίλυση των αποριών καθώς και ο έλεγχος από τους εκπαιδευτικούς είναι συνεχής με παροχή σημειώσεων και έντυπου υλικού.
Στην «Κιμωλία» επενδύουμε εκτός από το μαθησιακό κομμάτι και στην ψυχοσυναισθηματική αρτιότητα των παιδιών, γιαυτό και ερχόμαστε σε συνεχή επαφή τόσο με τους κηδεμόνες όσο και με τους ειδικούς σε όποια περίπτωση χρειαστεί. Τα τμήματά μας είναι ολιγομελή ώστε να μπορεί να υπάρχει πιο ουσιαστική διαπροσωπική σχέση με τα παιδιά και απόλυτος έλεγχος τόσο του γνωστικού όσο και του ψυχοσυναισθηματικού περιβάλλοντός τους.